Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
"josep gerona dibuixa"
26 janvier 2019

Suburbis del dissentiment

 

Des de la passada Festa Major i fins al 24 de febrer del 2019, dins l'exposició ATLES del Museu d'Art de Sabadell, es presenta una tela meva que porta aquest títol tret d'un vers d'Auden: "Suburbis del dissentiment". És un oli de gran format, 520 x 110, que vaig pintar el 1997, i que presenta una vista de la ciutat de Sabadell des de l'oest, justament des del mateix punt que la va pintar Vila Cinca el 1910.

En el text que adjunto, s'explica el sentit del diàleg amb l'històric pintor sabadellenc que proposa la meva obra. En l'àlbum de la columna lateral, hi he penjat alguns dibuixos previs i un parell de fotos del procés de creació de la tela.

Per altra banda, el recorregut d'aquesta tela, no deixa de ser curiós. La vaig exposar primer al taller municipal de La Nau, on l'havia pintat l'estiu de 1997. L'any següent en una exposició a l'Acadèmia de Belles Arts, on va ser adquirida per la Mútua d'Assegurances de Sabadell. En ser absorbida aquesta empresa per la multinacional ASEFA el 2008, l'obra va ser traslladada a Madrid, on té la seu central a España, i on ha estat aquests anys, presidint-ne l'auditori. No l'havia tornat a veure des de fa deu anys.

Ara ha estat presentada al Museu com introducció a l'exposició Atles, al costat d'una planimetria de Joan Vila Casas i d'un video de Fina Miralles. M'ha fet il·lusió tornar-la a veure i comprovar el seu bon estat, sense esquerdes ni craquelats! I finalment n'he pogut tenir una foto en bones condicions, feta per la Berta Tiana per al catàleg de l'exposició.

Text_La_Nau_1997

tarja_expo_M

foto Berta

 

Publicité
Publicité
Commentaires
"josep gerona dibuixa"
Publicité
"josep gerona dibuixa"
Archives
Pages
Visiteurs
Depuis la création 1 459
Publicité